Stekt ris

Stekt ris i Asia tilsvarer det vi kaller pytt i panne i Norge. Den store forskjellen er at poteten er byttet ut med ris. I denne retten kan du enkelt bruke rester av grønnsaker, kjøtt, pølser etc. som ligger igjen i kjøleskapet.

 

Ingredienser

 

Stekeolje eller baconfett
1 båt finhakket hvitløk
Grønnsaker f. eks. mais, erter, gulrøtter, bruk gjerne grønnsaker du har i kjøleskapet.
ris (gjerne gårsdagens rester)
1-2 egg
1 – 2ss soyasaus evt. salt
smak til med pepper og soyasaus.

 

Fremgangsmåte

 

Varm opp en stekepanne og fres hvitløk i litt olje eller annet fett. Stek grønnsakene møre og sett det til side i pannen. Knus eggene rett i pannen og lag en rask eggerøre. Tilsett risen og bland alt godt sammen. Smak til med soyasaus.

Tags: