In
Oppskrifter
Lasagne
Til 4 personer
Ingredienser:
900 g Waldemars Bolognese
Hvit ostesaus:
3 ss smør
4 ss hvetemel
7,5 dl H-melk
200 g revet ost
Salt
12 lasagneplater
200 g revet ost
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Begynn med å lage hvit saus. Smelt smøret forsiktig i en kjele. Rør inn hvetemelet og rør godt i ca. 3 minutter. Spe med melken, og la sausen småkoke i 8 minutter til den tykner. Rør litt i den underveis så det ikke blir klumper og den ikke svir seg. Ha i revet ost og rør til den smelter. Smak til med salt.
- Fordel et lag med bolognesesaus på bunnen av en ildfast form. Dekk med lasagneplater og et lag ostesaus. Fortsett å legge kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis. Avslutt med ostesaus og dryss revet ost over til slutt.
- Stek lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter. La den gjerne stå 5-10 minutter før du skjærer i den, så får den satt seg litt.
Tips:
Hvis du vil, kan du servere lasagnen med nystekte bagetter og en enkel salat ved siden av.