Lasagne

Til 4 personer

Ingredienser:
900 g Waldemars Bolognese

Hvit ostesaus:
3 ss smør
4 ss hvetemel
7,5 dl H-melk
200 g revet ost
Salt

12 lasagneplater
200 g revet ost


Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Begynn med å lage hvit saus. Smelt smøret forsiktig i en kjele. Rør inn hvetemelet og rør godt i ca. 3 minutter. Spe med melken, og la sausen småkoke i 8 minutter til den tykner. Rør litt i den underveis så det ikke blir klumper og den ikke svir seg. Ha i revet ost og rør til den smelter. Smak til med salt.
  3. Fordel et lag med bolognesesaus på bunnen av en ildfast form. Dekk med lasagneplater og et lag ostesaus. Fortsett å legge kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis. Avslutt med ostesaus og dryss revet ost over til slutt.
  4. Stek lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter. La den gjerne stå 5-10 minutter før du skjærer i den, så får den satt seg litt.

 

Tips:

Hvis du vil, kan du servere lasagnen med nystekte bagetter og en enkel salat ved siden av.